SHIATSU MASSAGE

Ieder lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan, ook dat van jou. Shiatsu bevordert je vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht van je lichaam.

Shiatsu, dat letterlijk vingerdruk betekent, is een Japanse manuele lichaamstherapie die oorsprong vindt in de oude traditionele Chinese geneeskunde. Uitgangspunt van shiatsu is het in balans brengen en houden van de verschillende lichaamsenergieën. Deze energieën kunnen verstoord raken in de spieren, zenuwen en organen, wat zich openbaart in het netwerk van de energetische kanalen (meridianen) en zich uit in stress en vermoeidheid.

Druk op de specifieke (acupunctuur) drukpunten zorgt ervoor dat jouw energiesysteem (weer) gaat stromen. De drukpunten corresponderen met jouw spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Het werken met deze interne meridianen – de natuurlijke energielijnen waarin voedende energie stroomt – stimuleert de huid door betere opname van voedingstoffen en snellere afvoer van afvalstoffen. Daarnaast wordt de stijfheid van je spieren verlicht, het zenuwstelsel gereguleerd, de spijsvertering bevorderd en de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd. Daarbij wordt het natuurlijke herstellende vermogen van je lichaam geactiveerd.

Tijdens de behandeling lig je op een Japanse futon (matras).