Een klankbad geeft ultieme ontspanning

Wanneer heb jij je voor het laatst écht ontspannen gevoeld? In onze huidige maatschappij waarin hectiek en chaos overheerst is de kan groot dat dat voor jou erg lang geleden was, en misschien heb je er wel helemaal geen herinnering aan. Een ultieme ontspanning op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. En tóch is dat enorm belangrijk om weer in balans te komen én te blijven.

Gongmeditatie

Ik merk het vaak tijdens mijn behandelingen wanneer ik aan het masseren ben. Langzaam voel ik de spanning uit de spieren wegvloeien en zie ik ontspanning op het gezicht van de cliënt komen. Dat is elke keer weer een mooi moment. Sinds kort kun je bij mij aansluitend ook een 15 minuten durende gongmeditatie bijboeken als aanvulling op een massage. Bij zo’n gongmeditatie, waarbij je als het ware in een bad van klanken terechtkomt, ervaar je ontspanning in een diepere laag van je bewustzijn en dat maakt het tot een weldaad voor lichaam en geest.

Klankbad

De gong is een helend instrument. Het doet écht iets met je lijf en hersenen. Het wordt dan ook al eeuwenlang als helend instrument gebruikt. Zo’n klankbad is gebaseerd op het principe dat we bestaan uit energie en al onze cellen een bepaalde frequentie hebben. Geluid veroorzaakt trillingen en kan door water reizen. Als je daarbij bedenkt dat een mens voor meer dan 60% uit water bestaat, kun je je voorstellen dat de trillingen van de gong ook in je lichaam doorwerken. Het dringt als het ware je cellen binnen waar het geblokkeerde energie, veroorzaakt door stress, depressie of ziekte, weer in beweging brengt.

Rustgevend

Terwijl je de frequenties van de gong ontvangt, beïnvloedt het geluid ervan het ritme van je ademhaling en hartslag. Ik rijd de gong over de tafel heen en bespeel ik het instrument. Ik begin zacht en bouw het rustig op, terwijl jij heel ontspannen nog op de behandeltafel ligt of in een makkelijke stoel zit. Je komt in een klankbad terecht. De geluiden hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel, lichaam en geest, waardoor de ontspanning echt tot in je binnenste komt. Het helpt tegen stress, spanning en slapeloosheid.

Liefdevol cadeau

Je merkt niet alleen dat gongmeditatie een helende invloed op je heeft, maar je zou het ook kunnen zien wanneer je je bloedcellen onder een microscoop bekijkt. Die zijn namelijk een stuk actiever na zo’n helend klankbad. Dat komt doordat je lichaam ontgift en je immuunsysteem wordt gestimuleerd. Eigenlijk zou je het zelf eens moeten ervaren wat zo’n gongmeditatie met je doet. Gewoon, als liefdevol cadeau voor jezelf.

Aanrader!

Jeanien is de beste! Ik ben nu al een aantal keer langs geweest en zij weet precies de ervaring te geven wat jouw lichaam (en geest!) op dat moment nodig heeft. Ze neemt de tijd, altijd een kort gesprek voor de massage just to check in, haar aandacht en de liefde die ze uitstraalt zorgt er echt voor dat je je op je gemak voelt. Zeker een aanrader!

Tanya
 

Your Story

Who would you be without your story?

Byron Katie