Over Jeanien

Wees welkom! Na jaren werkzaam geweest te zijn als interieurontwerper, wonen in het buitenland en een bijzondere periode van groei en ontwikkeling, landde ik op IJburg Amsterdam. Hier opende ik in 2013 mijn deuren van Banyan Centrum voor Innerlijke Gezondheid.

In mijn centrum werk ik vanuit de Holistische visie. Holos staat voor geheel; deze onlosmakelijke verbinding van lichaam, ziel én geest fascineert mij. Tijdens mijn eigen ziekteproces (ik ben ruim zeventien jaar kankervrij) paste ik deze verbinding al intuïtief toe: ik vertrouwde op mijn lijf, geloofde in het leven en voelde geen angst. Dit vertrouwen op verbinding met mijn volledige zelf deed mij inzien dat ik hier nog niet klaar was. Ik had nog zoveel te ontdekken en te voelen. Het hebben en genezen van kanker was het begin van een reis van groei, verandering en zelfvertrouwen. Het gaf mij mede de kracht, energie en de overtuiging om de opleidingen tot Holistisch massagetherapeut en Shiatsu masseur te volgen, plus de Masterclass kanker in de praktijk. En, nóg waardevoller, het vertrouwen om moeder te kunnen worden van een prachtige dochter uit China.

Gezond leven, gezonde voeding en (voorheen professioneel) sporten maken een wezenlijk onderdeel uit van mijn leven. Ik sta daarbij in het NU. Dat is zo mooi aan het lichaam: het is altijd in het nu. Gedachten brengen ons naar het verleden of de toekomst en laten ons afdwalen, dit kan zorgen voor verwijdering van de signalen die het lichaam ons geeft.

Coaching en massage met aandacht, in een veilige omgeving, ondersteunt je om de signalen van je lichaam op te vangen en deze te beluisteren. Tijdens de massage worden niet alleen je spieren geraakt, je kan ook emotioneel geraakt worden. Het biedt ruimte om dat wat er van binnen speelt aan gedachten, gevoelens en sensaties, te ervaren en te ontmoeten. Een klacht of symptoom heeft een signaalfunctie en kan belangrijke inzichten opleveren. Het vraagt aandacht voor iets dat gezien en gevoeld wil worden. Via je lichaam kom je zo in werkelijk contact met jezelf. Niet voor niks specialiseerde ik mij afgelopen jaren in Thought Field Therapy (tapping), OldPain2Go® en Sound Healing. En inmiddels de waardevolle aanvulling "Spirituele Hypnotherapie".

Opleidingen

 • Gediplomeerd Shiatsu Masseur 2011 – European Shiatsu Academy

 • Gediplomeerd Holistisch Masseur 2014 – Academie voor Holistische MassageTherapie

 • Docent Shantala Babymassage 2014 – Academie voor Holistische Massagetherapie

 • Masterclass Masseren bij Kanker 2014 – Academie voor Holistische Massagetherapie

 • Training AromaTherapie Massage 2015

 • Gediplomeerd in Kindermassage 2015 – Massage Academie

 • Gediplomeerd in Ayurvedische Massage 2016 – Pondicherry India, Chaithanya Ayurveda & Siddha Hospital

 • Gecertificeerd Kundalini Yoga Docent 2017 – Kundalini Research Institute

 • Soundhealing/gong training 2019 - the Spirit Connection

 • Training Move I Coaching - Mind Yourself 2020

 • Training Move II Thoughtfield Therapy - Mind Yourself 2020

 • OldPain2Go - Mind Yourself 2020

 • Training hoofdmassage - Esoterra Opleidingen 2021

 • BUR Health Holistic training centre - spirituele hypnotherapie 2022

 • BUR Health Holistic training centre - coaching & therapie 2022

“Banyan Centrum is mijn missie. Iedere dag weer ben ik dankbaar dat ik dit bijzondere werk hier mag doen. Dat ik mensen mag ondersteunen en begeleiden bij hun zoektocht naar klachten, ontspanning, rust, vertrouwen, bewustzijn en herstel… kortom naar verbinding met zichzelf.”

Fantastische en waardevolle ervaring

Het was een fantastische en waardevolle ervaring om mij door Jeanien te laten behandelen. Ik raad het iedereen aan om naar haar toe te gaan. Of je nou stress hebt of gewoon behoefte hebt aan even tot jezelf komen. Of gewoon om jezelf te laten verwennen. Het meest bijzondere was dat ik letterlijk alles weer voelde opengaan en stromen. Dank Jeanien. Ik kom gauw terug ❤️

Rolinda
 

Wie je bent

Wie je vandaag bent, is het resultaat van je vroegere en huidige denken, doen en voelen

Joe Dispenza