Massagetherapie

Een massage geeft je een goed gevoel. Je bent even weg uit de drukte en hectiek van de dag, zonder verplichtingen; echt een momentje voor jezelf. Maar een massage doet meer. Het is gezond. Het bevordert de doorbloeding van spieren, weefsels en organen waardoor de aan- en afvoer van afvalstoffen beter verloopt. Daarnaast heeft massage invloed op de lymfe- en energiestroom in je lichaam, kan het prestaties helpen verbeteren, heeft het een rustgevende werking op het zenuwstelsel (stress en pijn verminderen), helpt het blessures voorkomen en je bloedsomloop, stofwisseling en immuunsysteem verbeteren.

Manier van werken

Elke massage die ik geef, gaat in overleg. In een kort voorgesprek bespreken we hoe het met je is en bepalen we samen welke massagevorm daar het beste bij past. Voor de één kan dat een ontspanningsmassage zijn, voor een ander het hervinden van balans en energie of juist, in relatie tot sport, waarbij de aandacht gericht is op de spieren. De massages worden veelal gegeven in een rustig tempo, zo kun je met aandacht de verschillende sensaties in je lichaam volgen en ervaren. Na elke massage bespreken we je ervaringen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van je klacht of vraag stemmen we samen een traject af. Gemiddeld zijn dit drie tot vijf sessies, met tussenpozen van twee tot drie weken. Er is uiteraard altijd ruimte om tussentijds het traject aan te passen. Bij ontspanningsmassages adviseer ik om de zes weken te komen.

Visie

In mijn praktijk werk ik vanuit de Holistische visie. Holos staat voor geheel; je lichaam is een eenheid van lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. Elke klacht is een signaalfunctie, het geeft aan dat er een disbalans is tussen je lichaam en geest. Tijdens de sessies, fungeert jouw behoefte of klacht als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt. Uiteindelijk ligt de sleutel tot heel worden in het begrijpen, toelaten en loslaten.

12 redenen waarom holistische massage iets voor jou is

 • Aanvulling op of ondersteuning bij behandeling door een reguliere arts, een coach of andere behandelvormen

 • Ondersteuning bij sportprestaties

 • Lichamelijke pijn en spanning in bijvoorbeeld het nek- en schoudergebied, de rug, borst, buik, bekken en benen

 • Maag- en darmklachten, menstruatieproblemen, hoge bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn, migraine, benauwdheid, (chronische) vermoeidheid

 • Gevoelens van onrust, onzekerheid, somberheid, minderwaardigheid

 • Stress, angst-, en/of slaapstoornissen

 • Bij een beginnende of langdurige burnout

 • Rouw, echtscheiding en/of onverwerkte ervaringen

 • (Te) weinig contact met jezelf en je lichaam en/of met je gevoelens en emoties

 • Behoefte aan bewustwording van lichamelijke signalen en klachten

 • Bij kanker tijdens en na het ziekteproces, zoals vermindering van stress, angst en pijn lees meer >>>

 • Voor kinderen die behoefte hebben aan een stukje ontspanning, rust, en een eventueel herstel in het lichaam

"Massage is er voor iedereen van jong tot oud. Ik stem altijd in overleg met jou de massage of behandeling af."

Dankbaar dat ik altijd terecht kan bij Jeanien

De behandelingen, de gesprekken, haar ontvangst in haar prachtige behandelkamer, haar openheid en oprechtheid onderscheiden Jeanien in haar vak. Je voelt haar liefde voor wat ze doet, maar ook echt voor de mens. Na een bezoek aan Jeanien voel ik alles weer stromen en een stuk lichter dan ik binnenkwam. Ik ben zo dankbaar dat ik altijd terecht kan bij Jeanien en wonderbaarlijk voldoet zij echt altijd aan mijn verwachtingen; ik verlaat haar praktijk altijd weer met nieuwe energie en helderheid. Dank je wel, lieve Jeanien voor wie je bent en wat je doet ♡

Emmu
 

New Beginnings

And suddenly you know: It’s time to start something new and trust the magic of new beginnings.

Meister Eckhart