Massagetherapie

Een massage geeft je een goed gevoel. Je bent even weg uit de drukte en hectiek van de dag, zonder verplichtingen; echt een momentje voor jezelf. Maar een massage doet meer. Het is gezond. Het bevordert de doorbloeding van spieren, weefsels en organen waardoor de aan- en afvoer van afvalstoffen beter verloopt. Daarnaast heeft massage invloed op de lymfe- en energiestroom in je lichaam, kan het prestaties helpen verbeteren, heeft het een rustgevende werking op het zenuwstelsel (stress en pijn verminderen), helpt het blessures voorkomen en je bloedsomloop, stofwisseling en immuunsysteem verbeteren.

Manier van werken

Elke massage die ik geef, gaat in overleg. In een kort voorgesprek bespreken we hoe het met je is en bepalen we samen welke massagevorm daar het beste bij past. Voor de één kan dat een ontspanningsmassage zijn, voor een ander het hervinden van balans en energie of juist, in relatie tot sport, waarbij de aandacht gericht is op de spieren. De massages worden veelal gegeven in een rustig tempo, zo kun je met aandacht de verschillende sensaties in je lichaam volgen en ervaren. Na elke massage bespreken we je ervaringen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van je klacht of vraag stemmen we samen een traject af. Gemiddeld zijn dit drie tot vijf sessies, met tussenpozen van twee tot drie weken. Er is uiteraard altijd ruimte om tussentijds het traject aan te passen. Bij ontspanningsmassages adviseer ik om de zes weken te komen.

Visie

In mijn praktijk werk ik vanuit de Holistische visie. Holos staat voor geheel; je lichaam is een eenheid van lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. Elke klacht is een signaalfunctie, het geeft aan dat er een disbalans is tussen je lichaam en geest. Tijdens de sessies, fungeert jouw behoefte of klacht als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt. Uiteindelijk ligt de sleutel tot heel worden in het begrijpen, toelaten en loslaten.

12 redenen waarom holistische massage iets voor jou is

 • Aanvulling op of ondersteuning bij behandeling door een reguliere arts, een coach of andere behandelvormen

 • Ondersteuning bij sportprestaties

 • Lichamelijke pijn en spanning in bijvoorbeeld het nek- en schoudergebied, de rug, borst, buik, bekken en benen

 • Maag- en darmklachten, menstruatieproblemen, hoge bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn, migraine, benauwdheid, (chronische) vermoeidheid

 • Gevoelens van onrust, onzekerheid, somberheid, minderwaardigheid

 • Stress, angst-, en/of slaapstoornissen

 • Bij een beginnende of langdurige burnout

 • Rouw, echtscheiding en/of onverwerkte ervaringen

 • (Te) weinig contact met jezelf en je lichaam en/of met je gevoelens en emoties

 • Behoefte aan bewustwording van lichamelijke signalen en klachten

 • Bij kanker tijdens en na het ziekteproces, zoals vermindering van stress, angst en pijn lees meer >>>

 • Voor kinderen die behoefte hebben aan een stukje ontspanning, rust, en een eventueel herstel in het lichaam

"Massage is er voor iedereen van jong tot oud. Ik stem altijd in overleg met jou de massage of behandeling af."

Wat een fijne plek om te zijn!

Wat een fijne plek om te zijn! Aandacht en tijd voor jezelf en ook nog een top masseuse. Wat ik fantastisch vind is dat Jeanien kijkt naar jou als mens en vraagt hoe het met je gaat voordat ze aan de massage begint. Hierdoor zorgt ze voor een goede verbinding tussen lichaam en geest en voelt de massage persoonlijk en afgestemd op jouw eigen situatie. Ik kom hier elke maand 1 x, hele jaar rond. Echt een traktatie!

Stijntje
 

Hart

Als je je hart voelt, als je met je lichaam verbonden bent, wanneer je volledig aanwezig bent, dan neem je waar wat waarheid is.

Christina von Dreien