Massagetherapie bij en na kanker

Opeens word je geconfronteerd met de ziekte kanker. Je komt terecht in een onbekende rollercoaster, alle aandacht is daarbij gericht op (genezing van) je ziekte en niet op jou als mens. Vragen als ‘Wat moet ik voelen?’, ‘Hoe voel ik mij nu?’ en ‘Waar sta ik?’ schieten door je heen.

Massage kan je ondersteunen in elke fase van de ziekte en tijdens de periode van opbouw, in het hervinden van balans in je leven.

In Amerika is masseren bij kanker al geïntegreerd in de reguliere gezondheidszorg en gelukkig vindt het nu ook een weg naar hier. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat massage bij kanker of na een intensieve periode van chemokuren, bestraling of hormoontherapie veel voordelen biedt. Zo zorgt massage voor ontspanning, ondersteuning en verbetering van de kwaliteit van je leven. Er is bij de aanrakingen aandacht voor jou als geheel. Een welkome afwisseling bij de, logischerwijs, meer klinische benadering van de medisch specialisten.

Wat kan massage voor mij betekenen tijdens en na mijn ziekteproces?

  • Vermindering van stress, angst en pijn

  • Positieve invloed op de stemming (boosheid, verwarring en depressie)

  • Stimulatie van het immuunsysteem (natural killer cells)

  • Beter slapen (minder vermoeid)

  • Minder gevoel van isolatie

  • Verbetering van kwaliteit van leven

Masseren bij kanker, mag dat wel?

Massage bij kanker mag, zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie. De massage wordt in nauw overleg met je afgestemd (de duur, de druk van de massage en het te masseren lichaamsdeel). Voorafgaand aan de massage zullen we hier uitgebreid bij stilstaan en overleggen. Bij twijfel vraag ik je contact op te nemen met je behandelend arts.

Zelf heb ik de ziekte kanker in 2000 en 2005 meegemaakt. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in dit proces aangeraakt en begrepen te worden. Destijds was ik onbekend met massage bij kanker, nu weet ik hoe bijzonder het is dat massage je helpt het contact met je lichaam te herstellen, waardoor je het weer als eigen kunt ervaren.

Holos Academie voor Massagetherapie

Eind 2014 volgde ik op de Holos Academie voor Massagetherapie de Masterclass ‘Masseren bij Kanker’ en ik heb deze met succes afgerond. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mensen in iedere fase van deze ziekte mag ondersteunen.

Voel me heel erg op mijn gemak bij Jeanien

Ben sinds mijn borstamputatie vorig jaar al meerdere keren geweest en voel me heel erg op mijn gemak bij Jeanien. Ga er altijd ontspannen weg en kijk uit naar de volgende keer.

Liesbeth
 

To Experience Life

The conclusion that you make in your mind can seriously impede your ability to experience life

Sadhguru