Erfstukken voor de toekomst

Wat ben ik mij ervan bewust dat deze tijd van kwetsbaarheid en onzekerheid ontzettend veel van ons vraagt. Het is een tijd van bewustwording van wat er zich allemaal bij onszelf, in het gezin en in de wereld manifesteert. We worden met z’n allen uitgenodigd oude gewoontes op te ruimen en ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven. De aarde heeft ons iets te vertellen en we zullen met z’n allen en als individu een enorme krachtige transformatie ondergaan.

Grauwe sluier

Net als bij velen van jullie kwam mijn werk als zzp’er stil te liggen. Ik ben van de creatieve oplossingen, maar iets stagneerde volledig in mij. Er viel op dag 2 een ondefinieerbare sluier over mij heen. Het werd grauw en ik voelde zoveel pijn. Niet uit angst voor onzekere tijden om mogelijk ziek te worden of de financiële uitdaging. Ik dompelde mijzelf onder in het bespelen van de gong, meditatie en Kundalini Yoga. Ik kon er niet bij komen en liep vast met mijn eigen gevoelens, het universum had iets in beweging gebracht, dat was mij wel duidelijk. Ik wilde zoveel meer met mijn praktijk en voelde zoveel potentie maar kon er niet bijkomen.

Vergelijken

Uit wanhoop ging ik mijzelf vergelijken met anderen om te kijken of ik iets op internet voor mijn cliënten kon betekenen. Er kwam alleen maar weerstand naar boven. Het ontrafelen van mijn gedachtes, ideeën en gevoelens kan ik niet verkopen op mijn website in een online sessie. Mijn werk gaat over contact, aandacht, voelen, gezien en aangeraakt worden, want tijdens de massagebehandeling ervaar je pas echt wat er zich in het lichaam plaatsvindt. De kracht van mijn werk ligt niet in het online werken en dit was nu net het antwoord wat ik nodig had om mezelf niet meer gek te laten maken door de hele online hype. Begrijp me niet verkeerd: voor velen is het een fantastisch middel om te kunnen blijven werken, alleen past het niet bij mij.

Nieuwe situatie

En dan zit je thuis, je garage is inmiddels omgebouwd tot een gestructureerd magazijn, overbodige spullen die eigenlijk nog heel mooi waren, heb je weggegeven. Je probeert zo goed mogelijk homeschooling te begeleiden. Je haalt sportgewichtjes en een kettle bell uit de garage. Je doet trouw om de dag buikspieroefeningen, probeert gezond te eten, de nodige vitamines te slikken, jezelf en het gezin te behandelen met frequentietherapie. Je haalt hond Gustav op bij je ouders in Twente, je maakt je zorgen om je schoonmoeder, en ga zo maar door. En omdat de sluier nog niet zwaar genoeg was viel er op dag 6 een spiegel van 80 kilo op mijn linker oogkas, die voor een groot hematoom zorgde.

Wakker geschud

De enorme klap op mijn hoofd maakte mij duidelijk wakker. Ik was er klaar mee en wilde ruimte maken voor bezinning, de innerlijke mens, maar ook om mensen verder te helpen om de complexiteit van deze periode te ontrafelen en die oude laag eraf te schrapen. Vooral in het NU leven en helemaal mogen zijn in het moment. Zonder alle oordelen en gevoelens die deze situatie met zich meebrengt. Een lichter, luchtiger en ongecompliceerd leven! Dezelfde dag kwam uit het niets een mooi bericht in mijn inbox van mijn coach: ‘Blijf bij jezelf, vergelijk jezelf niet met anderen, draag zorg voor een gezonde balans, leef puur, en wees liefdevol waarin je anderen inspireert met jouw unieke talent.’

Innerlijk kompas

Dit duwtje had ik nu net nodig om de kiemkracht van deze verandering, die ik zo duidelijk voelde, te onderzoeken en fundament te geven. Oude systemen zijn overhoop gegooid en nodigen ons uit om deze tijd te benutten voor verbinding, inzichten en rust. Kijk met liefdevolle aandacht naar jezelf en omarm je imperfecties. Je mag vertrouwen op je innerlijk kompas.

Wat kan ik voor je betekenen?

Het geven van ruimte door te luisteren naar wat jij nodig hebt in deze complexe tijd. Ik help je bij het ontkiemen en laten groeien van de intenties die jij gezaaid hebt. Zie het maar als het creëren van ‘erfstukken voor de toekomst’ waarin jij centraal staat. Het benutten van deze tijd voor het vrijmaken van jouw potenties en je kracht. Je wordt uitgenodigd om te kijken waar je angsten, ankers en overtuigingen liggen waarbij je het oude systeem mag loslaten en het nieuwe ontdekken. Dit doen we samen in mijn praktijk door bijvoorbeeld een coachingsgesprek met massage of (gong)meditatie.

Coachen

Uiteraard is er op dit moment nog geen mogelijkheid tot masseren. Wel kan ik jou de ruimte bieden voor een gesprek, om je te coachen en hier een vruchtbare tijd van te maken. Dit kan op gepaste afstand in mijn praktijk plaatsvinden.

Als de tijd daar is en je een afspraak met me wilt maken, sta ik voor jou klaar.

Wat een fijne plek om te zijn!

Wat een fijne plek om te zijn! Aandacht en tijd voor jezelf en ook nog een top masseuse. Wat ik fantastisch vind is dat Jeanien kijkt naar jou als mens en vraagt hoe het met je gaat voordat ze aan de massage begint. Hierdoor zorgt ze voor een goede verbinding tussen lichaam en geest en voelt de massage persoonlijk en afgestemd op jouw eigen situatie. Ik kom hier elke maand 1 x, hele jaar rond. Echt een traktatie!

Stijntje
 

Wie je bent

Wie je vandaag bent, is het resultaat van je vroegere en huidige denken, doen en voelen

Joe Dispenza