Geen kind nemen, maar krijgen

Voor velen is het vanzelfsprekend, het nemen van kinderen. Zoveel aannames zitten al besloten in dat ene woordje: ‘nemen’. Want als je maar niet zwanger raakt, is er helemaal geen sprake van ‘nemen’. Dan is er sprake van ‘krijgen’, van ‘misschien’, van spanning en van verdriet.

Teleurstelling

Iedere maand waarin de cyclus zich weer aankondigt, word je weer geconfronteerd met teleurstelling. Zwanger worden gaat dan ook vaak niet gemakkelijk. Er kunnen allerlei oorzaken zijn, maar hormonen spelen een sleutelrol als het gaat om zwanger worden. Zo kan het zijn dat er een tekort aan progesteron wordt aangemaakt. In dat geval komen er onvoldoende gerijpte eicellen vrij. Maar ook kan het hormoon FSH de rijping van eiblaasjes remmen, wat het zwanger worden bemoeilijkt.

Stress en spanning

Verstoringen in onze hormonen kunnen verschillende oorzaken hebben, waarbij stress een erg belangrijke is. Stresshormonen werken namelijk blokkerend op onze geslachtshormonen. Daarbij is een enkele keer spanning niet meteen schadelijk, maar een blijvende stressor kan blokkerend werken. Het wegnemen van stress en spanning is daarmee een belangrijke stap naar een grotere vruchtbaarheid. Maar juist wanneer je je gespannen voelt door eerdere mislukte pogingen, is die cirkel natuurlijk moeilijk te doorbreken.

De cirkel doorbreken

De sleutel naar het doorbreken van de cirkel is een meer gebalanceerde relatie tussen hoofd en lijf. Als je spanning ervaart, leef je vaak te veel in je hoofd, terwijl het je ontspant en vertrouwen geeft om meer in het hier en nu te leven. Maar vaak zijn we zó gewend geraakt om niet stil te staan bij ons gevoel, dat het een grote uitdaging is om ons weer te verbinden met onze gevoelens, de diepere lagen in ons lichaam.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe lastig dat kan zijn, aangezien ikzelf ervaring heb met IVF en ICSI, maar ook behandel ik veel cliënten die deze en gelijksoortige vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. Dit zijn soms koppels die moeite hebben met zwanger worden, maar ook geregeld alleenstaande vrouwen die in zo’n traject zitten. Daarom vind ik vind het zo belangrijk om vanuit die ervaring en bevlogenheid vrouwen en stellen te kunnen ondersteunen.

Een eenheid

Die ondersteun ik door het lichaam op holistische wijze te benaderen. Zo pak ik via massage de klachten bij de kern aan. ‘Holistisch’ houdt namelijk in dat ik het lichaam zie als een eenheid van fysieke, mentale en emotionele aspecten. Samen proberen we te ontdekken wat er onder de fysieke klacht ligt, zodat er ruimte ontstaat voor bewustwording, inzicht en heelwording. Zodoende vinden we weer balans in de gehele eenheid.

Blokkades opheffen

Daarbij kunnen we onze voeten als de spiegel van ons lichaam zien. We kunnen stellen dat ze onze algehele conditie reflecteren. Dat is de reden dat voetreflexologie bij verschillende lichamelijke en emotionele klachten wordt toegepast. ‘Reflexologie’ betekent dan ook ‘weerspiegeling’. Specifieke punten op je voeten corresponderen met organen, zenuwen en weefsels. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is deze bijna altijd te voelen in je voet als een soort spanning. Door de juiste punten te masseren, kunnen de blokkades worden opgeheven.

Andere redenen

Andere redenen om voor een voetreflexmassage te kiezen, zijn:

  • voor ontspanning


  • bij vermoeidheid


  • slaapproblemen


  • stimulatie van het immuunsysteem


  • wanneer een lichamelijke klacht/signaal niet gemasseerd kan worden

Met jezelf door één deur

Aangezien moeite met zwanger worden een heel persoonlijk traject is dat met veel pijn en spanning gepaard kan gaan, ga ik ook graag met je in gesprek. Hierin sta jij centraal, en neem ik je mee op een innerlijke reis, om te ontdekken welke gevoelens en patronen je onderdrukt en meer ruimte kunt geven. Want jouw gevoel en lichaam zijn jouw kompas, en vertellen je wat je nodig hebt. Wanneer je weer leert vertrouwen op jezelf, voel je je sterker en rustiger. En dat kun je gebruiken in het zwangerschapstraject, wat de uitkomst ook mag worden.

A real professional

Great massage! Such a relaxing atmosphere, pleasant music and nice oils. Especially enjoy the gongs at the end. Booking and payment system through website are really easy. Jeanien is so nice and a real professional.

Nic
 

Hart

Als je je hart voelt, als je met je lichaam verbonden bent, wanneer je volledig aanwezig bent, dan neem je waar wat waarheid is.

Christina von Dreien