Tevredenheid is de nieuwe standaard

Hoe gaat het nu met jou? Ik hoop dat je in goede gezondheid verkeert en dat het goed met je gaat. Ondanks alle uitdagingen van deze tijd. Want het dagelijks leven in deze tijd van vele beperkingen, die uit zorg zijn opgelegd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen je zo langzamerhand behoorlijk opbreken? Hoe zit het met jouw gezondheid en die van de mensen om je heen? Hoe zit het met je baan en je inkomen? Lukt het nog om financieel rond te komen of heb je geen idee hoe je je rekeningen nog moet betalen?

Stress

Al die bezorgdheid, angst, onzekerheid en eventuele verveling kunnen je veel stress en onrust bezorgen. Dit werkt door op celniveau, zowel fysiek als mentaal. In deze tijd krijg ik vaak de vraag; ‘Hoe doe jij dat dan, Jeanien?’ Mijn nek en schouders voelen gespannen aan. Het werken achter de computer maakt mij ongelofelijk moe. Mijn onderrug doet van het vele zitten pijn en voelt stijf aan door een gebrek aan dagelijkse beweging. De hele dag thuis zijn met pubers maakt mij gek. Ik zit vast in mijn hoofd en slaap daardoor slecht. Mijn lichaam verandert, want ik ben aangekomen. Ik voel me somber en vaak nutteloos.

Zinvol

En tóch is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven door te voelen wat jij nodig hebt. Geef ruimte aan je emoties en trakteer jezelf op kleine dingen omdat het mag. Durf te ontvangen omdat jij ook aan anderen geeft. Maak het allemaal niet te groot want er komt een einde aan deze periode van onduidelijkheid en onzekerheden. Wat mij helpt, is te focussen op zuivere en positieve gedachten. Deze vormen voor mij de basis om de intenties te zetten voor de dag en de toekomst, zodat ik oude overtuigingen en denkbeelden achter mij kan laten. Mijn ‘medicijnen’ zijn positief denken, een gezonde leefstijl, voeding, yoga en meditatie, voldoende beweging, liefde, geluk, tevredenheid, compassie voor jezelf en de ander.

Ontdek

Gebruik juist deze tijd, wanneer je noodgedwongen thuis zit, daarom zinvol en probeer plannen te maken voor straks als we elkaar in de nieuwe standaard weer kunnen ontmoeten. Door het bewust worden van je eigen binnenwereld kom je zowel je eigen beperkingen als je krachten tegen. Sta jezelf toe om hiernaar te kijken en ontdek jouw vermogen om andere keuzes te maken. Omarm wat er is. Omarm de imperfecties. Leg jezelf vooral géén beperkingen op maar onderzoek nieuwe perspectieven. Juist hierin ontstaat voor jou nieuwe energie en ruimte.

Tevredenheid

Probeer ook zoveel mogelijk te genieten van wat er nu is en ga met aandacht met je tijd om. Wees nieuwsgierig en ga juist die dingen doen waar je NU blij van wordt. Zelf ben ik nogal van fijne plekjes creëren in huis. Dit geeft mij rust. Zo heb ik de naaimachine weer gebruikt om kleden te maken en ben ik me gaan verdiepen in nieuwe behandeltechnieken. En iets wat ik na een jaar revalidatie nooit meer had durven denken: 10 km hardlopen. Maar ook het trots zijn en genieten van hoe mijn dochter het fantastisch doet met homeschooling. Dat ik met meer aandacht naar haar elektrische gitaar en zang luister. Dat ik mezelf openstel om samen te wonen. Ik realiseer mij dat deze periode gaat over tevredenheid, het kleine om mij heen, met wat er thuis is, dat ik gezond mag zijn.

Nieuwe situatie

Maar het feit blijft dat je vanuit een jachtig bestaan ineens gedwongen tot stilstand bent gekomen. Het kan best lastig zijn om daarmee om te gaan. Maar maak van de tijd gebruik om bij jezelf naar binnen te kijken. Probeer eens door die emoties van bezorgdheid, angst, onzekerheid en verveling heen te prikken en voel bewust hoe jij op dit moment in het leven staat. Ben je tevreden met wie je bent en wat je doet? Voel jij je nog wel fijn bij die hectiek waarin jij je dag in dag uit stortte? Wil jij nog steeds dat vertrouwde leventje waarin geen aandacht meer was voor jezelf?

Coaching en massage

Probeer dagelijks eens even stil te staan bij al die gedachten en gevoelens. En gun jezelf, als straks het ‘gewone’ leven weer op gang komt, ook nog steeds dat dagelijkse stukje van rust en bezinning. Ik kan jou hierbij helpen. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is een coachingsgesprek en/of massage behandeling bij mij in te plannen.

Dichtbij jezelf

Even die ontspanning en ruimte geven aan alles wat jij meegemaakt hebt. Gun jezelf dat rustmoment. Het is niet alleen dat stukje ontspanning, ook nog eens goed voor lichaam en geest én het geeft je immuunsysteem een welkome boost. Daarbij maakt het niet uit of je de afgelopen tijd verplicht thuis hebt gezeten of juist keihard gewerkt omdat jouw baan behoort tot de vitale beroepen. Een massage is goed voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het brengt je weer dichtbij jezelf.

Ik hoop je snel weer te zien!

Dankbaar dat ik altijd terecht kan bij Jeanien

De behandelingen, de gesprekken, haar ontvangst in haar prachtige behandelkamer, haar openheid en oprechtheid onderscheiden Jeanien in haar vak. Je voelt haar liefde voor wat ze doet, maar ook echt voor de mens. Na een bezoek aan Jeanien voel ik alles weer stromen en een stuk lichter dan ik binnenkwam. Ik ben zo dankbaar dat ik altijd terecht kan bij Jeanien en wonderbaarlijk voldoet zij echt altijd aan mijn verwachtingen; ik verlaat haar praktijk altijd weer met nieuwe energie en helderheid. Dank je wel, lieve Jeanien voor wie je bent en wat je doet ♡

Emmu
 

To Experience Life

The conclusion that you make in your mind can seriously impede your ability to experience life

Sadhguru