Visie

Weleens krom gelopen van de zorgen, een brok in je keel gehad van verdriet, gebibberd van angst of vlinders in je buik gehad van verliefdheid? Het zijn voorbeelden van de geest die zich uitdrukt in het lichaam.

In het Banyan Centrum masseer ik vanuit de Holistische visie (holos staat voor: heel), waarbij ik de mens als een eenheid van lichaam en geest zie. Tijdens de massage nodig ik je uit om via jouw lichaam te voelen en ervaren hoe het echt met je gaat en daar helemaal bij aanwezig te zijn. Ik hoef niet het gehele lichaam aan te raken om toch overal invloed op uit te oefenen. Via de verschillende systemen van jouw lichaam reikt de invloed tot in de verste hoeken. Zo kan deze vorm van masseren een preventief effect hebben en gezondheidsklachten zelfs vóór zijn.
Het gaat bij deze massages niet uitsluitend om het verhelpen van je klachten maar om de integratie ervan. Ziekte en symptomen worden meer gezien als het vragen om aandacht van die aspecten van jouw “zijn” die niet worden gehoord of gezien, of waar je je bewust van bent. Om heling mogelijk te maken is het belangrijk aan al die aspecten aandacht te geven, om aandacht aan je volledige zelf te geven. Aandacht voor aanraking, verbinding, rust en wijsheid van jouw lichaam, nodigt uit tot zelfonderzoek en bewustwording en zorgt voor inzicht.