jeanien

“Banyan Centrum is mijn missie. Iedere dag weer ben ik dankbaar
dat ik dit bijzondere werk hier mag doen. Dat ik mensen mag ondersteunen
en begeleiden bij hun zoektocht naar klachten, ontspanning, rust,
vertrouwen, bewustzijn en herstel… kortom naar verbinding met zichzelf.”

Over Banyan Centrum

Jeanien Eertink

Na jaren werkzaam geweest te zijn als interieurstylist, wonen in het buitenland en een bijzondere periode van groei & ontwikkeling, ben ik geland op IJburg Amsterdam. Hier opende ik mijn deuren van Banyan Centrum. Ik ben gecertificeerd Shiatsu en Holistisch masseur en Kundalini Yoga docent. In mijn praktijk werk ik vanuit de Holistische visie. Holos staat voor geheel; deze onlosmakelijke verbinding van lichaam en geest fascineert mij. Tijdens mijn eigen ziekteproces (ik heb onlangs gevierd dat ik tien jaar kankervrij ben) paste ik deze verbinding al intuïtief toe; ik vertrouwde op mijn lijf, geloofde in het leven en voelde geen angst. Dit vertrouwen op verbinding met mijn volledige zelf deed mij inzien dat ik hier nog niet klaar was. Ik had nog zoveel te ontdekken en te voelen. Het hebben en genezen van kanker was het begin van een reis van groei, verandering en zelfvertrouwen. Het gaf mij mede de kracht, energie en de overtuiging om de opleiding tot Holistisch masseur te volgen, plus de Masterclass kanker in de praktijk. En, nóg waardevoller, het vertrouwen om moeder te kunnen worden van een prachtige dochter.

Gezond leven, gezonde voeding en (voorheen professioneel) sporten maken een wezenlijk onderdeel uit van mijn leven. Ik sta daarbij in het NU. Dat is zo mooi aan het lichaam: het is altijd in het nu. Gedachtes brengen ons naar het verleden of de toekomst en laten ons afdwalen, dit kan zorgen voor verwijdering van de signalen die het lichaam ons geeft.

Massage met aandacht ondersteunt je om de signalen van je lichaam op te vangen en deze te beluisteren. Tijdens de massage worden niet alleen je spieren geraakt, je kan ook emotioneel geraakt worden. Het biedt ruimte om dat wat er van binnen speelt aan gedachtes, gevoelens en sensaties, te ervaren en te ontmoeten. Een klacht of symptoom heeft een signaalfunctie en kan belangrijke inzichten opleveren. Het vraagt aandacht voor iets dat gezien en gevoeld wil worden. Via je lichaam kom je zo in werkelijk contact met jezelf.

Opleidingen
Gediplomeerd Shiatsu Masseur 2011 – European Shiatsu Academy
Gediplomeerd Holistisch Masseur 2014 – Academie voor Holistische MassageTherapie
Docent Shantala Babymassage 2014 – Academie voor Holistische MassageTherapie
Masterclass Masseren bij Kanker 2014 – Academie voor Holistische MassageTherapie
Training AromaTherapie Massage 2015
Gediplomeerd in Shantala Kindermassage 2015 – Massage Academie
Gediplomeerd in Ayurvedische Massage 2016 – Pondicherry India, Chaithanya Ayurveda & Siddha Hospital
Gecertificeerd Kundalini Yoga Docent 2017 – Kundalini Research Institute

Shiatsu AcademyHolos Massagetherapie