Zwangerschapsmassage

‘Een momentje voor jezelf om je lichaam en je geest te ontspannen.’

Een zwangerschap is een van de meest bijzondere momenten in je leven. Je lichaam verandert, je huid straalt en je bloeit helemaal op. Je kijkt uit naar het eerste moment dat je jouw kindje eindelijk mag vasthouden. Het moederschap is voor veel vrouwen de allergrootste bron van liefde en vreugde in hun leven. De ontwikkeling van je kindje in je buik, de bevalling en het daarna zien opgroeien in alle facetten van het leven is het mooiste wat er is. Toch kan een zwangerschap ook vervelende pijnen en klachten veroorzaken, je kindje groeit en alles wordt zwaarder. Helemaal wanneer je ook nog moet zorgdragen voor andere kinderen. In deze fase is het belangrijk om voor jezelf te zorgen. Gelukkig kan een zwangerschapsmassage jouw zwangerschap een stuk aangenamer maken en is daarom gericht op het verlichten van onder andere pijn in je schouder en nekgebied, lage rugpijn, druk op je hoofd, slapeloosheid, vasthouden van vocht en het verlagen van spanning en stress.

‘Een cadeautje voor jezelf en de baby, waarbij je alles even mag toelaten en loslaten.’

In Banyan Centrum wordt gebruikgemaakt van een speciale zwangerschapsmassagetafel met aangepaste vormen en uitsparingen. Met een groeiende buik en gevoelige borsten is het belangrijk dat je in een comfortabele houding kan liggen zodat jij optimaal kan genieten tijdens de ontspannende zwangerschapsmassage.

Wat zijn de voordelen van zwangerschapsmassage? De prenatale massagetechnieken bestaan uit eufleurages, knedingen, drukpunt technieken en pulsingen. Deze zorgen onder anderen voor het verbeteren van je immuunsysteem, stimulatie van je bloedcirculatie, het minder vasthouden van vocht en eventuele spanning en stress als gevolg van je zwangerschap. Uiteraard is iedere dag weer anders en leven we in het “nu”. Daarom stem ik elke keer met jou af wat jij op dat moment nodig hebt.

Wanneer mag jij je laten masseren? Het goed om te weten dat de meeste zwangerschapsmassages pas geschikt zijn vanaf 3 maanden.